Fri fragt på køb over 500 DKK  |  Gratis retur

Fri fragt på køb over 500 DKK  |  Gratis retur

Himmelsk ro

Hos Pernille Baastrup gives der plads til rene linjer og smuk simplicitet i boligindretningen for at frembringe en følelse af hjem og sætte nogle rammer, som kan forene skandinavisk designæstetik med familielivet.

En åbenbaring i Italien

Når man spørger Pernille Baastrup, hvordan hun vil beskrive sin indretningsstil, svarer hun ved at fortælle en historie. En historie om en travl italiensk by og et øjebliks ro midt i kaosset: ”Jeg husker engang, jeg var i Napoli. Der var smalle gader, og byen var meget hektisk. Og jeg husker, at vi skulle tage elevatoren op til 5. sal på vores hotel. Da vi når etagen, træder vi ind i et lokale, hvor alle vægge var hvide, og det var helt lyst. Jeg kunne endelig puste ud. Det føltes ligesom at komme i himlen. Og det er lidt den følelse, jeg får, når jeg kommer hjem”. Historien er meget sigende for Pernilles indretningsstil, der netop bærer præg af et fokus på elegante og lyse elementer og den afslappende effekt, som disse har på hende.

”Jeg har ingen regler, når det gælder indretning. Jeg prøver mig bare frem og tænker ikke så meget over, hvad jeg gør.”

Langvarig kvalitet

 

En stor del af Pernilles inspiration kommer fra Instagram, men hun researcher også meget selv: ”Der ligger mange overvejelser bag, når jeg køber noget. Jeg vil hellere bruge pengene på noget, som jeg ved holder i mange år.” Derfor har mange af objekterne i Pernilles hjem også en rig historie og har fulgt hende i mange år. Alligevel er der altid plads til spontane tilføjelser i hjemmet: ”Jeg har ingen regler, når det gælder indretning. Jeg prøver mig bare frem og tænker ikke så meget over, hvad jeg gør.” Blandt andet gør Pernille brug af plakater og blomster for at udfolde sin kreativitet og ændre udtrykket i hjemmet alt efter behov.

Bag kameraet

Pernille bor i en lejlighed på Østerbro med hendes kæreste, Kasper, og deres to drenge, Ivan og August. Hun arbejder som marketingkonsulent og bruger primært Instagram som en hobby: ”Instagram har altid været en måde, hvorpå jeg kunne dele glimt fra mine drømmestylinger.” Kigger man på Pernilles Instagramprofil, er man da heller ikke i tvivl om, hvorfor hun har så mange følgere – den emmer af elegance og smukt indhold. Pernille står dog i et dilemma. For selvom hun og hendes følgere er glade for det æstetiske, rene look og de hvide vægge, så er det nogle gange svært at opretholde med små børn: ”Bag kameraet roder det – sådan er det, når man har to drenge. Og når det roder meget, så føler jeg mig ikke altid hjemme.” Dette har været en udfordring for Pernille og Kasper, men alligevel formår de at skabe et naturligt og æstetisk hjem med rigelig plads til det der gælder. Nemlig familielivet.

Følelsen af at være hjemme

Ved interiørdesign er det allervigtigst for Pernille, at det får hende til at føle sig hjemme: ”Når man rejser, og selvom man er ude nogle dejlige steder, så er der intet, der slår følelsen af at komme hjem, hvor der er stille, lyst og hvidt. Så har jeg det rigtig godt”. Det er helt tydeligt i Pernilles soveværelse. Familien skal kunne føle sig hjemme i det rum, da de slapper af og lader op dér. Hendes børn har dog en anden agenda – de elsker at hoppe i sengen og at lege med deres legetøj. Så selvom soveværelset er et rum, hvor ro og hjemlighed er i højsædet, er det også et sted, hvor børnene kan lege og rode.

Pernille Baastrup

Hjemme hos Pernille er soveværelset et elegant rum, hvor man omfavnes af en himmelsk ro, så snart dørene åbnes. Sengen redes hver morgen og vinduet sættes på klem, så den friske luft kan fylde rummet. Pernille er især glad for det rolige farveudvalg, som byNORD tilfører soveværelset: ”Jeg kan rigtig godt lide farveuniverset, fordi det er meget neutralt. De rolige farver er med til at skabe den ro, som jeg godt kan lide.” Kombinationen af mørkegrønt linned og det klassisk stribede sengesæt, Dagny, skaber et fint samspil med det grå quilt-tæppe i stonewashed bomuld. Brug det som sengetæppe eller som et blødt indslag i stuen.

Få stilen

Sengesæt, Dagny, Snow w. coal

Pudebetræk, Ingrid, Bark

Vatteret sengetæppe, Magnhild, Rock

Sidebord, Besshoei, Snow

LETTERS 

Read more letters byNORD

Intime omgivelser

Intime omgivelser

Der eksisterer ikke længere en skarp opdeling mellem soveværelset og hjemmets andre rum. Vi tager vores sengetæpper med ind på sofaen og bruger sengebordet til at lægge bøger eller sætte en kop...

læs mere
Stilfulde fristelser

Stilfulde fristelser

Jordfarver og bløde tekstiler danner rammen om den indbydende atmosfære hjemme hos Maja Sode. Oplev de hjemlige omgivelser, hvor hun på hyggeligste vis balancerer det personlige og praktiske, tilsat...

læs mere
Et personligt fristed

Et personligt fristed

Med lyse farver og flair for minimalistisk indretning skaber Katja Nordkvist sin drømmebolig. Hendes stil er up-to-date med de nyeste interiør trends, og alle hjemmets rum emmer af både elegance og...

læs mere